Bedrijfsarchitectuur – Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting

3 april 2024

Synopsis

Op woensdag 3 april 2024 organiseerden we een unieke kennissessie, waarin vader en dochter Bayens samen een fonkelnieuw boek presenteren. Architectuur is meer dan modellen maken en principes uitschrijven. De architect speelt een verbindende rol tussen enerzijds gespecialiseerde ontwerpers van diensten, processen, datamodellen, applicaties en infrastructuur en is anderzijds een trusted advisor van het (senior) management. Dit alles speelt zich steeds vaker af in een agile omgeving, wat van de bedrijfsarchitect andere vaardigheden vraagt. De ontwikkeling van IT-architectuur naar Enterprise architectuur wordt nu nog verder doorgetrokken: ook het ontwerpen van smart buildings en Industry 4.0 wordt toegevoegd aan het repertoire. Daarvoor is de term comprehensive architecture gemunt.

Het boek is hier te bestellen.

Downloads

Handout

Video

Video (Youtube)

Meer uit de Kennisbank

Wat heeft architectuur met Servicemanagement te maken? Niets toch?

Webinar Onderscheid data of info is onzin!

Webinar Afweermechanismen

Data en Data mesh als de basis voor een gezond financieel stelsel in Nederland

Bedrijfsarchitectuur – Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting

Heb jij een IT-vraagstuk waar je alleen niet uitkomt? Heb je een leuk initiatief dat je graag ontwikkelt? Kun je niet altijd de juiste mensen vinden voor jouw opdracht en wil je daarom je netwerk binnen de IT-sector uitbreiden?
Word dan ook partner van Kader42!

Word lid van de grootste
IT-community van Nederland

Heb jij ook behoefte aan verdiepende contacten met vakgenoten? En wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de IT-branche? Meld je dan aan en word gratis lid van de grootste IT-community van Nederland!

Scroll naar boven