Wat heeft architectuur met Servicemanagement te maken? Niets toch?

9 november 2023

Synopsis

Zoals heel veel in onze bijzondere (IT-)wereld nog steeds complexer wordt, geldt dat ook voor beheer van informatiesystemen. Een worsteling waar veel organisaties mee kampen. Beheer/service management krijgt nog te vaak het stempel ‘we doen het er wel even bij’. Maar terwijl DevOps steeds meer de standaard lijkt te worden, leidt dat zeker nog niet overal tot het gewenste resultaat: een beheersbaar applicatielandschap.

Louis van Hemmen neemt ons in vogelvlucht mee door deze weerbarstige ontwikkelingen met focus op de beheerarchitectuur. Het draait daarbij  steeds om twee vragen: “Wat moeten we beheren?” en “Hoe gaan we dat  realiseren?”

Louis is initiatiefnemer van BitAll, waarmee hij klanten adviseert over business IT-alignment vraagstukken. Daarnaast geeft hij trainingen aan diverse hogescholen en universiteiten op het vlak van informatievoorziening en is hij auteur en redacteur van vele publicaties op dit gebied, waaronder ‘Beheer en Beveiliging van Informatiesystemen’, samen met Maarten Looijen en ‘Beheren onder Architectuur’ van Bart de Best.

Downloads

Handout

Video

Video (Youtube)

Meer uit de Kennisbank

Webinar Datakwadrant

Webinar Filosofie van projectmanagement

Spel met grenzen! Waar ligt jouw grens?

Data en Data mesh als de basis voor een gezond financieel stelsel in Nederland

Bedrijfsarchitectuur – Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting

Heb jij een IT-vraagstuk waar je alleen niet uitkomt? Heb je een leuk initiatief dat je graag ontwikkelt? Kun je niet altijd de juiste mensen vinden voor jouw opdracht en wil je daarom je netwerk binnen de IT-sector uitbreiden?
Word dan ook partner van Kader42!

Word lid van de grootste
IT-community van Nederland

Heb jij ook behoefte aan verdiepende contacten met vakgenoten? En wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de IT-branche? Meld je dan aan en word gratis lid van de grootste IT-community van Nederland!

Scroll naar boven