Architecten aan het stuur!

7 maart 2024

Synopsis

De Rabobank heeft in haar gehele organisatie een agile werkwijze geïmplementeerd, Simplify@Scale genaamd. Hierin werken Business, IT en Architectuur nauw met elkaar samen. Iedereen werkt met eenzelfde ritme en met dezelfde rituelen. De (virtuele) organisatiestructuur is opgebouwd langs de as van waardeketens en producten, die continue worden doorontwikkeld op basis van de gedefinieerde doelen. Op elk niveau van besturing is een leiderschapsdriehoek gedefinieerd met vertegenwoordigers vanuit Business, IT en Architectuur. Architectuur maakt daarmee onderdeel uit van de formele besturing en dat brengt andere verantwoordelijkheden met zich mee voor een architect en vereist ook andere skills!

Wat betekent het om onderdeel te zijn van de formele besturing? Welke impact heeft een agile werkwijze op de deliverables die architecten maken? Hoe kun je Conway’s Law omdraaien en in je voordeel laten werken?

Mirjam Verlinden is de Chief Architect van de Rabobank en heeft vele jaren ervaring als business architect. Zij neemt je mee in de wijze waarop de Architectuur functie is georganiseerd binnen de Rabobank.

Downloads

Handout

Video

Video (Youtube)

Meer uit de Kennisbank

Webinar Best of both worlds

Webinar Architectuur is dood!

Webinar Klanttevredenheid

Data en Data mesh als de basis voor een gezond financieel stelsel in Nederland

Bedrijfsarchitectuur – Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting

Heb jij een IT-vraagstuk waar je alleen niet uitkomt? Heb je een leuk initiatief dat je graag ontwikkelt? Kun je niet altijd de juiste mensen vinden voor jouw opdracht en wil je daarom je netwerk binnen de IT-sector uitbreiden?
Word dan ook partner van Kader42!

Word lid van de grootste
IT-community van Nederland

Heb jij ook behoefte aan verdiepende contacten met vakgenoten? En wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de IT-branche? Meld je dan aan en word gratis lid van de grootste IT-community van Nederland!

Scroll naar boven