Wat heeft architectuur met Servicemanagement te maken? Niks toch? Ochtendsessie

Datum

8 november, 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Organisator

KADER42
KADER42

Introductie

Zoals heel veel in onze bijzondere (IT-)wereld nog steeds complexer wordt, geldt dat ook voor beheer van informatiesystemen, ondanks of soms ook dankzij de komst van vele methodieken, die lang niet altijd goed op elkaar aansluiten. Een worsteling waar veel organisaties mee kampen. Beheer/service management krijgt nog te vaak het stempel ‘we doen het er wel even bij’. Maar terwijl DevOps steeds meer de standaard lijkt te worden, leidt dat zeker nog niet overal tot het gewenste resultaat: een beheersbaar applicatielandschap.

Wat?

Architectuur heeft onder meer als doel, dat informatievoorziening, informatiesystemen en infrastructuur op elkaar aansluiten. Architectuur geeft inzicht en overzicht, maar beheer of servicemanagement zijn daarbij veelal een ondergeschoven kindje en dat is een gemiste kans. Louis van Hemmen neemt ons in vogelvlucht mee door deze weerbarstige ontwikkelingen met focus op de beheerarchitectuur. Het draait daarbij  steeds om twee vragen: “Wat moeten we beheren?” en “Hoe gaan we dat realiseren?”

 

Voor wie?

Voor IT-professionals, management, project- en programma-managers en vooral architecten en servicemanagers.

Programma

Urenschema

8 november

09:00 - 09:05
Introductie
09:05 - 09:40
Presentatie
09:40 - 09:45
Discussie en afsluiting

Resultaat

Actueel, trending en voor en door ervaren IT-architecten en IT Servicemanagers. Snel, online en kosteloos informatie en kennis delen. Wat wil je nog meer?

 

Organisator

KADER42
KADER42

Host

Organisator

KADER42
KADER42

Louis van Hemmen is initiatiefnemer van BitAll, waarmee hij klanten adviseert over business IT-alignment vraagstukken. Daarnaast geeft hij trainingen aan diverse hogescholen en universiteiten op het vlak van informatievoorziening en is hij auteur en redacteur van vele publicaties op dit gebied, waaronder ‘Beheer en Beveiliging van Informatiesystemen’, samen met Maarten Looijen en ‘Beheren onder Architectuur’ van Bart de Best.

 

Scroll naar boven