Silver Bullets & Pitfalls bij het werken met architectuurmodellen (ochtend)

Datum

10 februari, 2021
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Introductie

De kern van veel IT-Architectuurproducten bestaat uit architectuurmodellen. Maar nogal eens wordt een model door een ontvanger anders geïnterpreteerd dan de architect het had bedoeld. Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat IT-architecten worstelen met het maken van goede architectuurmodellen.

Het maken en gebruiken van architectuurmodellen is nog steeds meer kunst dan een echt ambacht. Jan Schoonderbeek wil hier verandering in aanbrengen. In dit Webinar neemt Jan ons mee langs een aantal uitdagingen waar modelmakers en -gebruikers mee worden geconfronteerd bij het werken met modellen. Denk hierbij aan  onnodige complexiteit of ambiguïteit. Voor sommige uitdagingen lijken ook al oplossingen of mitigerende maatregelen beschikbaar te zijn, voor andere moeten die nog worden ontdekt. Hoe dan ook, er zijn al een aantal belangrijke stappen gezet, die IT-architecten helpen betere modellen te maken en zo meer toegevoegde waarde te creëren in hun rol als bruggenbouwer en adviseur.

Jan Schoonderbeek is sinds 2007 actief als IT-architect, coach en trainer en is ook betrokken bij onderzoek naar modelleren en architectuurproducten. Zo heeft hij onderzoek verricht naar functioneel modelleren, naar modelkwaliteit en naar het structureren van ontwerpactiviteiten die leiden tot architectuurmodellen.

Dit Webinar voor KADER42 is gericht op Enterprise en Solution IT-architecten en is ook interessant voor mensen die hun producten moeten gebruiken. Maar ook makers en gebruikers van andere modellen, (bijvoorbeeld procesontwerpen of infrastructuurontwerpen) zullen na deze presentatie met een andere blik kijken naar hun modellen.

Wat?

Voor wie?

Programma

Resultaat

Host

Scroll naar boven