Data en Data mesh als de basis voor een gezond financieel stelsel in Nederland (ochtendsessie)

Datum

5 juni, 2024
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Organisator

KADER42
KADER42

Introductie

Het behoeft geen betoog dat De Nederlandsche Bank heel veel data verzamelt en verwerkt om invulling te kunnen geven aan haar maatschappelijke taken. De uitdaging om dat allemaal gestructureerd en overzichtelijk te laten verlopen is een typisch architectuurvraagstuk, waaraan de architecten van DNB de afgelopen twee jaar hard gewerkt hebben. In deze sessie gaan de Enterprise Architecten van Statistiek en van Toezicht & Resolutie bij De Nederlandsche Bank in op DNB’s nieuwe data architectuur én vooral op de implementatie en daarbij behorende vraagstukken in hun respectievelijk domeinen.

Wat?

DNB Data architectuur heeft het concept van data mesh omarmd. Aan dit concept wordt handen en voeten gegeven in de data governance bij DNB en in de implementatie in de DNB IT architectuur. Met de gebruikelijke spanning tussen domein specifiek waar het moet, en generiek waar het kan.

Voor wie?

Voor IT-professionals, management, architecten, project- en programmamanagers met een gezonde interesse in dit onderwerp en de toepassingen binnen en buiten de DNB.

Programma

Urenschema

Programma

09:00 - 09:05
Introductie
09:05 - 09:40
Presentatie
09:40 - 09:45
Vragen, discussie en afronding

Resultaat

Actueel, trending en voor en door ervaren IT-architecten. Snel, online en kosteloos informatie en kennis delen. Wat wil je nog meer?

Organisator

KADER42
KADER42

Host

Organisator

KADER42
KADER42

Marco Deterink is ruim vier jaar enterprise architect van het DNB-domein Statistiek. Hiervoor werkte hij voor onder andere Walraven, UMC Utrecht en Deloitte. Zijn brede expertise als enterprise architect zet hij in om waardevolle resultaten voor de business te realiseren. Marco is onder andere landelijk actief in de NORA.

Arjen ter Horst werkt inmiddels meer dan drie jaar bij DNB op het domein Toezicht & Resolutie. Hiervoor heeft hij bij BAM en in het hoger onderwijs gewerkt. Als enterprise architect legt hij de verbinding tussen businessbehoefte en mogelijkheden van nieuwe technologie. Buiten DNB is Arjen actief als lid van de programmacommissie van het DADD.

Scroll naar boven