Met scenarioplanning in architectuur kan je complexiteit beter aan! Ochtendsessie

Datum

7 juni, 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Organisator

KADER42 Sessies
KADER42 Sessies

Introductie

Wij vermoeden dat je het allemaal wel herkent. Informatiesystemen ondersteunen vele meer of minder essentiële processen binnen een organisatie en dat is op zichzelf al best complex. Complexiteit in een IT-landschap neemt in de tijd toe vanwege de constante stroom aan veranderingen, opgelegd door de snel veranderende markt, maar zeker ook door veranderende wet- en regelgeving. Hoe vaak worden wij niet verrast door de laatste categorie?

Wat?

Harold Lijten is ervan overtuigd dat het toepassen van Scenario Planning je helpt onzekere veranderingen te borgen als opties binnen je architectuur. En dat dit ook helpt toekomstige complexiteit te verminderen. In deze sessie neemt hij je mee in hoe je dat dan doet.

Voor wie?

Voor IT-professionals, management, architecten, project- en programma- managers.

Programma

Urenschema

Programma

09:00 - 09:05
Introductie
09:05 - 09:40
Presentatie
09:40 - 09:45
Discussie

Resultaat

De kennissessie gaat in op vragen als: Wat zouden de consequenties zijn als we mogelijke toekomstige veranderingen vooraf kunnen adresseren? Dus als we tijdens de opzet van de architectuur al rekening kunnen houden met meerdere mogelijke toekomstige scenario’s? Ben je dan beter voorbereid op de toekomst en wordt het daar allemaal minder complex van?

Organisator

KADER42 Sessies
KADER42 Sessies

Host

Organisator

KADER42 Sessies
KADER42 Sessies

Harold Lijten heeft in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de toepassing en het effect van scenarioplanning in de architectuur. Hij past deze kennis al jaren toe tijdens zijn werk als architect in de financiële wereld. Harold is werkzaam bij Nationale Nederlanden als Domein Architect Hypotheken en Consumptief Krediet.

Scroll naar boven