Geen Digitale Transformatie zonder Ecosysteem architectuur! Ochtendsessie

Datum

5 april, 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Organisator

Martijn van Glabbeek
Martijn van Glabbeek

Introductie

In de wereld van vandaag, waarin alles beter, sneller, goedkoper, klantgerichter moet, nemen de volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit van de organisatie context steeds meer toe. Organisaties moeten in die wereld vooral nóg ‘wendbaarder’ worden.

Maar de grote vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen (energietransitie, klimaatcrisis, … crisis) kunnen onmogelijk meer beantwoord worden door één organisatie of door traditionele samenwerkingsverbanden van organisaties. Ze vragen om nóg meer flexibiliteit en nóg meer samenwerking. Het zijn bovendien zogenaamde ‘eigenaarloze’ vraagstukken in een ecosysteem dat zijn eigen leven leidt. En dat zich kan aanpassen aan, of verzetten tegen, veranderende omstandigheden zonder een architectonisch stappenplan.

Wat?

Hoe helpt nu het inzetten van business architectuur verrijkt met ecosysteem denken om deze grote vraagstukken aan te pakken? Wat kunnen organisaties leren van natuurlijke ecosystemen om met de grote maatschappelijke uitdagingen om te gaan?

Voor wie?

Ben jij een IT-professional, IT-architect, IT-kenner of een IT-fanaat? En ben jij geïnteresseerd hoe je business architectuur kan verrijken met ecosysteem denken? Dan is deze kennissessie iets voor jou.

Programma

Urenschema

Programma

09:00 - 09:45
Ochtendsessie
We beginnen op tijd en op Teams

Resultaat

  • Ontdek hoe we kunnen leren van natuurlijke ecosystemen om met de grote maatschappelijke uitdagingen om te gaan
  • Leer hoe we business architectuur kunnen verrijken met ecosysteem denken
  • Kom in contact met vakgenoten

Organisator

Martijn van Glabbeek
Martijn van Glabbeek

Host

Organisator

Martijn van Glabbeek
Martijn van Glabbeek

Martijn van Glabbeek (Bizz4motion) helpt al jaren organisaties met hun Business architectuur te verrijken met Ecosysteem denken. Hij werkt als architect bij het programma Digitale Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO). Hij deelt in deze sessie zijn verfrissende blik op het traditionele architectuurdenken en op deze manier van werken, met voorbeelden uit het programma.

Ben jij een IT-professional, IT-kenner of een IT-fanaat? En ben jij geïnteresseerd in business-architectuur en ecosystemen? Dan is deze kennissessie écht iets voor jou.

Scroll naar boven