Bedrijfsarchitectuur – Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting (avondsessie)

Datum

3 april, 2024
Verlopen!

Tijd

19:45 - 20:30

Host:

Organisator

KADER42
KADER42

Introductie

Op woensdag 3 april 2024 organiseren we een unieke kennissessie, waarin vader en dochter Bayens samen een fonkelnieuw boek presenteren en dat is dan ook meteen de naam van deze kennissessie.

Wat?

Architectuur is meer dan modellen maken en principes uitschrijven. De architect speelt een verbindende rol tussen enerzijds gespecialiseerde ontwerpers van diensten, processen, datamodellen, applicaties en infrastructuur en is anderzijds een trusted advisor van het (senior) management. Dit alles speelt zich steeds vaker af in een agile omgeving, wat van de bedrijfsarchitect andere vaardigheden vraagt. De ontwikkeling van IT-architectuur naar Enterprise architectuur wordt nu nog verder doorgetrokken: ook het ontwerpen van smart buildings en Industry 4.0 wordt toegevoegd aan het repertoire. Daarvoor is de term comprehensive architecture gemunt.

Voor wie?

IT-architecten, IT-professionals, Scrum Masters, Product Owners, Agile Projectmanagers en Tribe Masters. Vertel je collega’s en team over deze kennissessie!

Programma

Urenschema

Kennissessie

19:45 - 19:50
Introductie
19:50 - 20:25
Presentatie
20:25 - 20:30
Vragen, discussie en afronding

Resultaat

Door deel te nemen aan deze kennissessie, kom je meer te weten over comprehensive architecture én wordt het geheim van deze succesvolle aanpak toegelicht.

Organisator

KADER42
KADER42

Host

Organisator

KADER42
KADER42

Guido Bayens is hier geen onbekende. Hij is onafhankelijk voorzitter van de Architectuurraad Digitale Overheid. Hij legde de basis van de eind vorig jaar verschenen ‘Architectuur Digitale Overheid 2030’ (wat meteen ook een zeer goed bezochte kennissessie opleverde en heeft 25 jaar ervaring met het werken met architectuur binnen uiteenlopende typen organisaties. Hij werd door DANW (voorheen: NAF) onderscheiden met de legpenning.

Ayla Bayens heeft als bedrijfsarchitect gewerkt bij een landelijke arbodienst en een zorgverzekeraar. Tegenwoordig werkt zij als Enterprise Architect bij de Volksbank. Haar specialisme is het werken onder architectuur in agile organisaties. Zij is als jonge vrouw een atypische verschijning tussen de gevestigde orde van bedrijfsarchitecten. Ze is gedreven en gemotiveerd om het vakgebied van architectuur meer divers te maken en daarbij een rolmodel te zijn voor de jongere generatie (vrouwelijke) bedrijfsarchitecten.

Scroll naar boven