Architecten aan het stuur, ochtendsessie

Datum

6 maart, 2024
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Organisator

KADER42
KADER42

Introductie

Architecten aan het stuur! Hoe werkt dat?

Bij een bank zijn business en IT nauw met elkaar verbonden. Een bank heeft immers geen fysieke producten waarbij IT slechts een ondersteunende rol speelt: IT vormt de kern van het bedrijf. Doordat business en IT zo nauw met elkaar verbonden zijn, dienen beide in samenhang te worden ontwikkeld.

Wat?

De Rabobank heeft in haar gehele organisatie een agile werkwijze geïmplementeerd, Simplify@Scale genaamd. Hierin werken Business, IT en Architectuur nauw met elkaar samen. Iedereen werkt met eenzelfde ritme en met dezelfde rituelen. De (virtuele) organisatiestructuur is opgebouwd langs de as van waardeketens en producten, die continue worden doorontwikkeld op basis van de gedefinieerde doelen. Op elk niveau van besturing is een leiderschapsdriehoek gedefinieerd met vertegenwoordigers vanuit Business, IT en Architectuur. Architectuur maakt daarmee onderdeel uit van de formele besturing en dat brengt andere verantwoordelijkheden met zich mee voor een architect en vereist ook andere skills!

Voor wie?

IT-architecten, IT-professionals, Scrum Masters, Product Owners, Agile Projectmanagers en Tribe Masters. Vertel je collega’s en team over deze kennissessie!

Programma

Urenschema

Programma

09:00 - 09:05
Introductie
09:05 - 09:40
Presentatie
09:40 - 09:45
Discussie en afronding

Resultaat

De volgende vragen worden in deze kennissessie beantwoord. Wat betekent het om onderdeel te zijn van de formele besturing? Welke impact heeft een agile werkwijze op de deliverables die architecten maken? Hoe kun je Conway’s Law omdraaien en in je voordeel laten werken?

Organisator

KADER42
KADER42

Host

Organisator

KADER42
KADER42

Mirjam Verlinden is de Chief Architect van de Rabobank en heeft vele jaren ervaring als business architect. Zij neemt je mee in de wijze waarop de Architectuur functie is georganiseerd binnen de Rabobank.

Scroll naar boven