Afweermechanismen – Ochtendsessie

Datum

14 april, 2021
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Introductie

Als IT-professional zit je op een plek waar inhoud relevant is. Je zit er niet voor niets. En toch zul je uit de business, uit de lijn wel eens berichten over jouw vak, taak horen die meer lijken op een mening dan gebaseerd op relevante kennis en feiten. Hoe reageer jij daar dan op?

Achtergrond

Elke dag lopen we tegen situaties aan waarin we bewust of onbewust reageren ‘zoals we dat doen’. Dat kan bij de kassa van de super zijn, op een parkeerplaats, in de auto onderweg, in een bespreking of in een online meeting na een bepaalde opmerking of gewoon thuis. Heb jij je ook wel eens afgevraagd “Hoe komt het dat ik reageer zoals ik reageer”? Ontbreekt het jou dan ook aan een antwoord?

Kijk naar COVID-19. Er gebeurt nogal wat en iedereen reageert anders. De één heeft het over “een griepje dat over gaat, kijk maar naar de cijfers” en voor de ander is het een fenomeen dat ons als mensheid bedreigt. De maatregelen in de lock-down zijn voor de één “een logisch gevolg dat moet” en de ander dreigt er stoeptegels voor uit de grond te trekken. Vanaf de buitenkant gezien leven we in soortgelijke omstandigheden en aan de binnenkant is er dus wat anders aan de hand.

Wat dan?

Hoe jij op situaties reageert is iets dat je hebt meegekregen (nature/ nurture). Als kind heb je mechanismen moeten ontwikkelen om om te gaan met de buitenwereld zoals die op jou overkomt. Daarom doe je wat je doet.

Webinar

Joost nodigt je uit om in dit Webinar mee te kijken naar een aantal van die mechanismen en de wijze waarop jij jezelf daarin herkent. Vooraf krijg je een aantal vragen en aan de hand daarvan gaan we kijken naar “wat gebeurt daar dan precies in die dagelijkse reacties?”.

In slechts 45 minuten lossen we natuurlijk niets op. Het is een eerste proeverij. Op een bewuste laag krijg je zeker een (herhaald, verdiepend) inzicht. Dat je er onbewust door gegrepen blijft worden blijft ook staan. Zie het als een bord vol Italiaanse pasta … we trekken aan één eindje en dan beweegt er al genoeg voor een eventueel vervolg.

Tot slot krijg je achteraf in de mail een overzicht van de meest voorkomende vormen, een mooi ‘beeld’ om jezelf bij tijd en wijle even aan te spiegelen.

Nieuwsgierig? Schrijf je in!

Over de gastspreker

Joost Sliphorst (1962) is een tot coach, trainer en facilitator getransformeerde businessprofessional met passie voor het menselijk potentieel in organisaties. Hij spreekt de taal van het hart in een wereld van ‘hard werken’ en ‘moeten weten’. Zijn nieuwsgierigheid heeft hem op het pad gebracht van het onderzoeken en ook onderzoek (t.b.v. zijn masterstudie Diepte Psychologie) op het gebied van innerlijke drijfveren en de daaromheen liggende grenzen: Hoe de mens zich verhoudt als ‘human being’ tot de wereld van ‘human doing’ en hoe men de ruimte ervaart (kan ervaren) om vanuit een innerlijke grensbeleving keuzes te maken die er toe doen in het leven.

Wat?

Voor wie?

Programma

Resultaat

Host

Scroll naar boven