KADER42, DE IT KENNISHUB

ONS VERHAAL


Onze Reis

In het voorjaar van 2020 slaan vier ervaren IT-professionals de handen ineen.

Wij zien zelfstandige professionals steeds vaker worstelen om hun unieke kennis en mogelijkheden te presenteren. Ze lopen dood op standaard recruitment- en inkoopprocessen, die hier onvoldoende op zijn ingericht. Een vinkje verkeerd en je ligt eruit. De zachte as, waaruit onder andere blijkt hoe iemand daadwerkelijk zal passen (cultuur, persoonlijkheid, achtergrond) raakt buiten beeld.

Ook professionals in loondienst krijgen steeds minder ruimte om zichzelf te ontwikkelen in interactie met andere vakgenoten. De werkdruk is hoog, standaard trainingen bieden te weinig inspiratie en elke keer moet het wiel in de eigen organisatie opnieuw worden uitgevonden. Organisaties lopen vast in digitale transformaties omdat ze over onvoldoende expertise en innovatieve denkkracht beschikken.

Kortom, het is tijd om weer te denken vanuit de professional, vanuit innovatief vakmanschap. En dat samen te brengen in een community, in een vrijplaats waar professionals als IT-managers en architecten van elkaar kunnen leren en hun kennis en skills verder kunnen verdiepen.

Wij nemen de handschoen op en hebben op 17 augustus 2020 KADER42, de nieuwe IT KennisHub opgericht. Sluit je aan op Kader42, het kost je niets.

Je bent van harte welkom!

De naam KADER42 

Een kader is bedoeld om iets te omvatten. De zaak die omvat wordt, is gewoonlijk complexer, belangrijker of gedetailleerder dan het kader. Het kader kan dienen als inperking, afscherming of bescherming, of ook ter verduidelijking of verfraaiing. Het kader duidt ook de mensen aan binnen een organisatie, die goed zijn opgeleid.  

“This planet has – or rather had – a problem, which was this: most of the people living on it were unhappy for pretty much of the time. Many solutions were suggested for this problem, but most of these were largely concerned with the movement of small green pieces of paper, which was odd because on the whole it wasn’t the small green pieces of paper that were unhappy.” 

― Douglas Adams, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy