Webinar Downloads

KADER42 organiseert regelmatig Webinars voor professionals. Onze Webinars zijn altijd kosteloos toegankelijk. De handouts zijn met toestemming van de auteurs hier beschikbaar. 

Door de complexiteit van moderne digitale landschappen is architectuur onmisbaar. Logisch dus dat veel organisaties hierin investeren. Hoe ontwikkel je een volwassen architectuurfunctie die wérkt voor de organisatie? nodig? Daniël Jumelet deelt zijn belangrijkste inzichten over wat beslissend is bij het aan de praat krijgen van de architectuurfunctie. Hij spreekt graag en met passie over zijn vak, dat hij uiteraard in uiteenlopende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers ook zelf succesvol toepast.

Organisaties hebben een sterke behoefte aan change leaders die de digitale transformaties in goede banen kunnen leiden. Als architect ben jij DE ideale persoon om de rol van change leader op je te nemen. Op 9 juni presenteerde Edwin van Gorp, lead architect, 8 krachtige stappen om een go-to change leader te kunnen worden.

Ondanks het hanteren van methoden als Agile, Prince-2 en Lean Six Sigma blijft ongeveer 70% van alle IT-projecten ontsporen op factoren als planning, budget en deliverables.  Kan dit beter? Op 12 mei 2021 ging Laurens van Piggelen in op de filosofie van Modern Projectmanagement. Wat moet er gebeuren op strategisch niveau? Wat verandert er in de uitvoering? Wat betekent dit voor de traditionele rol van de projectmanager? 

Ben jij ook wel eens ontevreden over je eigen optreden of reactie en vraag je jezelf af waarom je nou net op dat moment zo moest reageren? Joost Sliphorst, een bezield psycholoog en presentator hield op 14 april 2021 twee fantastische Webinars over ingebakken afweermechanismen, hoe je je daar bewust van kan worden en hoe je  daar mee om kan gaan.  Je mag Joost altijd benaderen voor vragen, zijn gegevens staan in de PDF-file.  

Wanneer is een architectuur goed? Als je het antwoord op die vraag weet, wordt het makkelijker voor de architect om te kiezen waar naar welke activiteiten en systeemaspecten zijn aandacht uit moet gaan. Het concept van een goede architectuur wordt verklaard en geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.
Robert Deckers (o.a. auteur van DYA|Software®) was onze gastspreker op 10 maart 2021. 

De kern van veel IT-Architectuurproducten bestaat uit architectuurmodellen. In dit Webinar, gehouden op 10-02-2021, gaat Jan Schoonderbeek in op de pitfalls en silver bullets bij het maken, gebruiken en bijhouden van modellen. Praktische tips voor Enterprise en Solution IT-architecten en makers en gebruikers van andere modellen. De presentatie is in het Engels. 

Hoe presenteer jij jezelf? 16 pagina’s citerend uit eigen werk? Vakantiefotootje met hoedje op en cocktail in je hand? Bodo ging op 20-01-2021 in op de do’s en don’ts van je CV. Op zijn verzoek kan je de presentatie met een mailtje bij hem opvragen door op de knop hiernaast te klikken.

Wat zegt de Net Promoter Score nu feitelijk over de klantrelatie en jouw onderscheidend vermogen? Marco Geertsen van Customore Consulting neemt ons mee in de zoektocht naar het klantgericht denken en werken. Dit op basis van 16 jaar ervaring en data-analyse binnen dit werkveld. Webinar van 16-12-2020. 

In het ‘Grip op datamanagement met het datakwadrantmodel’ stelt Rogier Werschkull een meer pragmatische manier voor om het gesprek over datamanagement in een organisatie te starten: het datakwadrantmodel van Ronald Damhof. Webinar van 11-11-2020. 

‘DevOps in jouw organisatie’ presentatie door Daniel Jumelet en Hans Spaander. De impact van de invoering van DevOps op de IT-organisatie en de inrichting van het IT-landschap. Gebruikt tijdens het avond webinar van 30-09-2020. 

‘DevOps in jouw organisatie’ presentatie door Daniel Jumelet. De impact van de invoering van DevOps op de IT-organisatie en de inrichting van het IT-landschap. Gebruikt tijdens het ochtend webinar van 30-09-2020.