Hoe rechtszaken leiden tot inzicht in IT-projecten! (ochtendsessie)

Het wordt bijna normaal gevonden dat IT-projecten veel duurder worden dan gepland, niet leveren wat verwacht werd of zelfs voortijdig stoppen. Hoeveel organisaties halen hiermee niet de krant of staan uiteindelijk met hun leveranciers voor de rechter?

De sprekers in deze sessie worden door Belgische rechtbanken veelvuldig gevraagd een oordeel te vellen over complexe geschillen tussen opdrachtgevers en leveranciers. Zij hebben een aanpak ontwikkeld om dit soort vragen snel en gedegen te kunnen beantwoorden. Maar als je dat achteraf kan, dan kan het ook vooraf!

Juist deze aanpak is nu vertaald naar een krachtig stuurinstrument om IT-projecten op het juiste verwachtingenspoor te houden en proactief te monitoren en te besturen. De methode stelt management in staat om te voorspellen op welke thema’s in het business-, product- of management domein zaken mis kunnen lopen.

Hendrik Van Steenkiste is deskundige en managing director van het Belgische Audit & Advice Bureau Enigma & Partners BV. Hij is information system auditor en beëdigd gerechtsdeskundige inzake informatisering geschillen.

Jos Panen is senior auditor bij Enigma & Partners met ruime ervaring in het auditeren en managen van grote IT-projecten. Hij is lid van verschillende expert ICT-werkgroepen in België.

Datum

okt 05 2022
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/Los_Angeles
  • Datum:okt 05 2022
  • Tijd: 00:00 - 00:45
QR code