‘Vergroten Business Capabilities de wendbaarheid van een organisatie?’ – ochtendsessie

Datum

6 april, 2022
Verlopen!

Tijd

09:00 - 09:45

Host:

Uitverkocht!

Introductie

We kennen de uitdagingen van grotere organisaties wel! Hoe kom je tot een realiseerbare strategie? Hoe verklein je de afstand tussen business en IT? Hoe kom je af van spaghetti-architectuur en hoe verlaag je de doorlooptijd en kosten van veranderingen?

Alsmaar toenemende complexiteit van het landschap vergt een project voor de impact-analyse. Soms worden voorgestelde wijzigingen niet uitgevoerd omdat de kosten niet meer tegen de baten opwegen. Wordt de wijziging toch uitgevoerd, dan leidt diezelfde complexiteit en bijbehorende architectuur te vaak tot onvoorspelbare consequenties.

Kan dat nou niet anders? Is er een manier waarop de organisatie wendbaarder wordt, dus eventuele wijzigingen daarmee kleiner, met minder onverwachte effecten en dus beter voorspelbaar? Roger Stoffers betoogt van wel. Hij pleit voor het gebruik van business capabilities (BC) en Business Capability Maps (BCM) voor het primair ontwerp van de organisatiestructuur, het vergroten van de wendbaarheid en het verbeteren van strategisch alignment. En dit resulteert dan ook in focus op de juiste zaken (missie, visie, doelen)!

Roger is Enterprise Architect bij de Volksbank en onafhankelijk consultant, trainer en schrijver. Hij onderzoekt hoe organisaties beter hun doelen kunnen realiseren door een andere manier van enterprise design.

Wat?

Voor wie?

Programma

Resultaat

Host

Scroll naar boven