Robotic Process Automation (RPA) for dummies (avondsessie)

Datum

9 februari, 2022
Verlopen!

Tijd

19:45 - 20:30

Host:

Introductie

Als ” machine learning ” klinkt als het begin van een sombere dystopische toekomst – The Terminator vermengd met The Matrix – dan moet ” robotic process automation ” de fase zijn waarin de machines opstaan om met meedogenloze efficiëntie over de mensheid te heersen. Gelukkig is er bij robot proces automatisering (RPA) niets van dat alles aan de hand, behalve dan misschien het efficiency gedeelte. Er zijn niet eens echt robots betrokken bij deze automatiseringssoftware.

De ‘robot’ in robotic process automation is eerder een softwarerobot die op een fysieke of virtuele computer draait. RPA is een vorm van bedrijfsprocesautomatisering waarmee iedereen een set instructies kan definiëren die een robot of ‘bot’ moet uitvoeren. RPA-bots zijn in staat om de meeste interacties tussen mens en computer na te bootsen om een ton aan foutloze taken uit te voeren, in hoog volume en op hoge snelheid.

Als dat soort automatiseringstechnologie een beetje saai klinkt – vooral in vergelijking met de robots uit Hollywood – dan is dat ook zo bedoeld. RPA gaat uiteindelijk over het automatiseren van enkele van de meest alledaagse en repetitieve computergebaseerde taken en processen op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan copy-paste taken en het verplaatsen van bestanden van de ene locatie naar de andere. RPA automatiseert alledaagse processen waarvoor vroeger menselijke handelingen nodig waren – die vaak op een routinematige, tijdrovende manier werden uitgevoerd. Dat is ook de manier waarop RPA de efficiëntie van organisaties belooft te verhogen.

Tijdens zijn presentatie neemt Rick Tijsterman, consultant bij Strategy Alliance, jullie mee in het fenomeen RPA!

Wat?

Voor wie?

Programma

Resultaat

Host

Scroll naar boven