Agile en Enterprise Architectuur, werkt dat nu wel of niet? (avondsessie)

Datum

7 september, 2022
Verlopen!

Tijd

19:45 - 20:30

Host:

Introductie

Agile methodieken zijn er inmiddels geruime tijd en veel organisaties zitten midden in de transformatie naar Agile of hebben dit al lang achter de rug en maken er actief gebruik van. Zelfs het organisatiebreed toepassen van Agile werken is een trend. Op projectniveau is Architectuurontwerp “emerging architecture”, als onderdeel van een agile aanpak, zeker effectief. Echter, daar waar ontwikkelde diensten op organisatieniveau naadloos op elkaar zouden moeten aansluiten, levert een agile werkwijze flink wat uitdagingen op!

In de praktijk zien we dat zowel enterprise architecten als agile-adepten last hebben van het hanteren van een dogmatische aanpak. In sommige agile raamwerken staat zelfs letterlijk dat je vér moet blijven van enterprise architectuur. Het gevolg is niet zelden een gebrek aan samenhang op bedrijfsniveau. Het werken met een grootschalige toepassing van Agile blijkt in de praktijk dan ook geen sinecure. Zou het gedachtegoed van enterprise architectuur daarbij toch kunnen helpen?

Robert van Wessel werkt als adviseur bij ICTU, is verbonden aan de Erasmus universiteit en schreef met twee medeauteurs een paper over dit onderwerp. In deze kennissessie gaat Robert in op de vraag hoe organisaties dergelijk transformaties aanpakken, wat de do’s en don’ts zijn. Ook geeft hij handreikingen voor het combineren van agile werkwijzen en het werken met enterprise architectuur om op zowel projectniveau als organisatieniveau succesvol te zijn.

De Kennissessie is als altijd kort en krachtig (3 kwartier) ’s ochtends om 9.00 uur en ’s avonds om 19.45 uur. Bring Your Own Coffee!

Wat?

Voor wie?

Programma

Resultaat

Host

Scroll naar boven